DANNY MAKKELIE, glavni sudac utakmice Argentina – Poljska (2:0) u zadnjem kolu skupine Svjetskog prvenstva i njegov video asistent Pol van Boekel, zaprepastili su odlukom da u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0, dosude penal za Argentinu. 

Sjajna obrana penala spasila da sudačka sramota režira skupinu

Na intervenciju VAR-a i nakon pregledavanja snimke, glavni sudac je pokazao da je poljski golman Wojciech Szczesny u skoku pred golom rukom udario Lionela Messija i tako skrivio penal. Isti akteri našli su se i prilikom izvođenja jedanaesterca. Messi je jako dobro pucao. Snažno i poluvisoko uz lijevu vratnicu poljskog golmana. Međutim, Szczesny je sjajnom paradom obranio udarac i to u padu, desnom rukom. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO NEPOSTOJEĆI PENAL ZA ARGENTINU

Mario Strahonja, sudački stručnjak HTV-a, ovako je komentirao odluku suca da dosudi jedanaesterac za Argentinu: “Tu ne postoji nijedan element za kazneni udarac. Takozvana produžena ruka Szczesnog, kojom je ne htijući pogodio Messija, nema ni intenzitet ni namjeru dovoljnu za dosuditi penal. Apsolutno velika greška VAR suca Van Boekela, koji je utjecao na odluku Makkelieja. On je pak, kao etablirani i iskusni sudac trebao zahvaliti VAR-u i reći da ovo nije kazneni udarac.

“Sudac koji je dosudio penal na Messiju ne razumije nogomet”

Zbog ovako velike greške njih dvojicu više nećemo gledati na SP-u ili ako ćemo ih gledati, onda će to biti velika nepravda prema ostalim sucima. Ono što je Makkelie pokazao ovom odlukom je nerazumijevanje nogometne igre. Kazneni udarac apsolutno nije postojao.”

Srećom, ogromna greška nizozemskih sudaca nije režirala ishod do sada najdramatične skupine na ovom SP-u i to zahvaljujući sjajnoj obrani poljskog golmana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.