FRANCUSKI i španjolski mediji predstavljali su to kao riješen posao: Zinedine Zidane prekida pauzu koju je uzeo nakon drugog odlaska iz Reala i postaje trener PSG-a uz najveću plaću na svijetu. Spomenuti izvori navodili su da je odletio u Katar na završne pregovore s emirom, šefom ne samo te države nego i državnog kluba sa sjedištem u Parizu. Oko Zidaneovog dolaska u PSG angažirao se i francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je isto napravio i s Mbappeom.

Otvoreno je to radio jer je postavljanje Zidanea na očekivanu funkciju smatrao očuvanjem nacionalnog blaga i velikom promocijom Francuske u svijetu. Ipak, dva tjedna kasnije ništa od Zidanea u PSG-u, čiji novi trener postaje Christophe Galtier. On je sjajan trener, koji je prije dvije godine s Lilleom senzacionalno uzeo naslov upravo PSG-u, nakon čega je jako dobro vodio Nicu, ali ipak – nije Zidane.

Jedan do najslavnijih Francuza cijelo vrijeme nije komentirao zahuktalu priču o preuzimanju PSG-a. Konačno se oglasio sada, kada je propala. Za L’Equipe je izjavio: “PSG? Nikad ne reci nikad. Ne mogu baš otići u neki od recimo 50 klubova. Postoje samo dva ili tri koje bih mogao voditi, a PSG je jedan od njih.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.