LUKA VUŠKOVIĆ postao je najmlađi igrač koji je ikad zaigrao za Hajduk. Doduše, ne u službenoj utakmici. Vušković, branič rođen 24. veljače 2007. godine, ušao je u igru u 60. minuti prijateljske utakmice protiv Uranije u Baškoj Vodi. Hajduk je u susretu kojim je Urania proslavila 100 godina slavio 4:1.

Vušković je tako s 15 godina, sedam mjeseci i jednim danom postao rekorder splitskog kluba. Kad je riječ o službenim utakmicama, rekorder je Veljko Poduje koji je 1922. godine u prvenstvu Splitskog nogometnog podsaveza Veljko Poduje zaigraos 15 godina i 247 dana. Frane Matošić je 1935. godine nastupio sa 16 godina i 168 dana u prvenstvu Jugoslavije, a u HNL-u Hajdukov rekord sa 16 godina i 211 dana drži Josip Bašić.

Brat Marija Vuškovića

Vušković, kadetski reprezentativac Hrvatske, mlađi je brat Marija Vuškovića, nekadašnjeg prvotimca Hajduka koji danas igra za njemački HSV. 

“Kompletan, dominantan i elegantan stoper, on je savršena kombinacija onog klasičnog stopera i braniča koji zna igrati s loptom. Ima vrlo dobar omjer tjelesne mase, fizičke snage, izdržljivosti i prirodne kondicije, zbog čega se ugodno osjeća u duelima. Sposoban je igrati kao desni i lijevi stoper u obrambenoj liniji s četiri igrača, ima vrlo dobru koordinaciju i rad nogu za igrača njegove visine”, tako je Vuškovića opisao portal Football Talent Scout.

“Poznat je po svojem osjećaju za prostor i razumijevanju igre, vrlo sabrano djeluje u situacijama kad je pod pritiskom i voli širiti igru dalekometnim dijagonalama. Izrazito je dominantan u zraku, prijetnja protivničkim obranama u prekidima. Taktički je pronicljiv, a tehnički sposoban za igru u raznim sustavima. Zreo je za svoju dob i karizmatičan, ima predispozicije da u budućnosti bude kapetan. Precizan je izvođač jedanaesteraca”, dodali su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.