Mario Vušković (21), stoper HSV-a i mlade reprezentacije Hrvatske, proglašen je krivim za korištenje dopinga krajem ožujka na sudu Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu.

Suspendiran je na dvije godine, a kaznu je potvrdio i njegov klub HSV. Nakon što je bio pozitivan na dva testa na doping, Vušković je prošle godine bio suspendiran zbog optužbi i potom postupka protiv njega.

Iako je u Hajduku igrao samo dvije godine i nije osvojio trofej, na svom kvartu Splitu 3 dobio je mural uz Borisa Dvornika i Olivera Dragojevića:

‘Naježio sam se’

“Naježio sam se kada sam čuo za ovo ideju, a pogotovo kada sam vidio momka kako tri dana po kiši crta mural. Htio bih se zahvaliti svima na podršci, pogotovo momcima u kvartu, svaka im čast, stvarno su mi motivacija da se vratim što jači i bolji. Igramo lijepi turnir, prvi put dolazim, prije nisam mogao zbog obaveza s HSV-om i Hajdukom, lijepo je biti ovdje sa svojima u kvartu”, rekao je za Dalmatinski portal.

Vuškovićev pravni tim u međuvremenu priprema žalbu, a do lipnja moraju dostaviti odgovor sudu u Lausannei, izvijestio je Abendblatt. Izvještaj također ističe promjenu – glavnu ulogu u Vuškovićevom pravnom timu preuzeo je poznati američki odvjetnik Paul Green, koji ima veliko iskustvo pred CAS-om.

Green je zastupao sprintera i osvajača srebrne olimpijske medalje Petera Bola, koji je bio pozitivan na EPO u listopadu 2022. godine. Nakon što je B-uzorak na EPO bio negativan, što je otkrilo pogreške u Sar-Page analitičkom postupku kojim se koriste WADA i Nada, Bolova kazna je ukinuta.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.