VIJEST kako je Michael Jordan odlučio prodati većinski udio u vlasništvu NBA franšize Charlotte Hornetsa podsjetila je mnoge da najveći košarkaš svih vremena nije bio ni približno tako uspješan kao vlasnik. Štoviše, od 2010., kad ga je kupio, klub je samo triput ušao u doigravanje i svaki put ispao u prvom krugu.

To je potaknulo poznatog američkog sportskog voditelja i podcastera Colina Cowherda da istakne kako Jordan zapravo ništa u karijeri nije napravio osim osvajao naslove NBA prvaka s Chicago Bullsima kad je za suigrača imao Scottieja Pippena i za trenera Phila Jacksona.

Nije uspio u bejzbolu, u Wizardsima ni kao vlasnik

“Okušao se u bejzbolu, nije uspio. Okušao se kao vlasnik, bio je užasan. Okušao se u Wizardsima, to je eksplodiralo. Shvatite da ako maknemo Pippena i Jacksona, cijela ta mitologija o Michaelu Jordanu je zapravo samo to”, rekao je Cowherd u svom podcastu, što bi i donekle imalo smisla da nije bilo sveučilišnog naslova s North Carolinom. Olimpijsko zlato u Barceloni Dream Team bi osvojio i bez njega.

“Možda je najveći košarkaš svih vremena, ali bio je i pomalo sebičan igrač i pomalo sebičan tip. Nije dobar ni u izgradnji zajednice, dobar je u izgradnji bogatstva za Michaela Jordana. I to je u redu. To nije kritika, nego realnost onoga što Michael jest”, rekao je Cowherd, bivši ugledni voditelj sportskih radijskih i televizijskih emisija na ESPN-u i Fox Sportsu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.