BOSNA I HERCEGOVINA dramatično je pobijedila Bugarsku 76:73 tricom Džanana Muse iz jako velike daljine na samom kraju utakmice i tako izborila drugu fazu kvalifikacija za SP. Nakon što je Musa izazvao delirij u ionako uzavreloj sarajevskoj dvorani Skenderija, kamere su ga ulovile kako za sebe govori da je gazda. 

Musa si je tako dao oduška nakon što se dalekometnim ubačajem iskupio za dva prethodno promašena slobodna bacanja. Nakon trijumfa je izjavio: “Bog je najveći. Ja sam iznimno zahvalan što sam mogao dobiti taj šut. Odigrao sam stvarno lošu utakmicu i mislim da su momci na kraju meni vjerovali i ja im se zahvaljujem na tome.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE MUSA TRICOM DONIO POBJEDU BiH

Dobili smo utakmicu, to je najbitnije i nastavit ćemo se boriti. Jednostavno, mislim da je ovo period “nesezone” kad smo malo i umorni i svi nekako prašnjavi, ali na kraju sam skupio snage i mi svi da dobijemo ovu utakmicu i jako sam zahvalan na tome.” Zahvaljujući Musinoj trici BiH će kvalifikacije nastaviti u novoj grupi s Francuskom, Crnom Gorom i Mađarskom.

Musa (23), najveća zvijezda BiH košarke, stasao je u Cedeviti, iz koje je prije četiri godine otišao u Brooklyn, ali se iz NBA lige brzo vratio u Europu, gdje briljira. Prošle godine osvojio je Euroligu s Efesom, a ove je kao igrač Rio Breogana najbolji strijelac i MVP španjolske lige. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.