NAKON što je Chet Holmgren, nova NBA senzacija, oduševio na debiju u Ljetnoj ligi, u drugom nastupu spušten je na zemlju i na vidjelo su izašle njegove najveće mane, odnosno fizička konstitucija i nedostatak snage. Namjerio se na puno masivnijeg protivnika, koji je od njega radio što je htio.

Holmgren je u prvoj utakmici za Oklahoma City postigao 23 koša, sedam skokova i čak šest blokada te pogodio četiri trice iz šest pokušaja. U sinoćnjoj pobjedi protiv Memphisa 87:71 ostao je na tek 11 poena (šut 3/11, trice 1/6), uz 12 skokova, tri asistencije i dvije blokade, a u obrani je bio nemoćan.

Naletio na 40 kila težeg igrača

Na njega se namjerio Kevin Lofton Jr., koji je sa 198 cm i 127 kg čak 18 centimetara niži i gotovo 40 kila teži od Holmgrena. Već u prvom napadu krenuo je na njega i u dva driblinga ga leđima izgurao skroz do koša i neometano zabio.

Kasnije je u još nekoliko navrata čistom snagom “otpuhao” novu zvijezdu, a još mu je zabio i dvije trice, od kojih je jedna s gotovo deset metara bila toliko impresivna da mu je čestitao i Ja Morant. 

Lofton je završio susret s 19 koševa i šest skokova te definitivno nadigrao puno razvikanijeg igrača u direktnim okršajima. Lofton je izašao na draft nakon dvije godine na sveučilištu Louisiana Tech, nitko ga nije izabrao, ali Grizzliesi su mu dali dvosmjerni ugovor te će iduće sezone prvenstveno igrati za njihovu filijali u Razvojnoj ligi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.