IZGLEDA kao Luka Dončić i govori kao Luka Dončić, ali to nije Luka Dončić. Slovenski košarkaški superstar u suradnji s tvrtkom Epic Games stvorio je svoj digitalni alter ego Luk.AI, koji je preuzeo njegov profil na TikToku i dobio vlastiti na Twitteru, na kojem će također moći razgovarati s fanovima.

Dončić je ovog tjedna na društvenim mrežama objavio nekoliko misterioznih snimki, teasera koji su potaknuli raspravu među fanovima radi li se o skenu njegovog tijela za videoigru NBA 2K23, NFT-u ili robotu s umjetnom inteligencijom, što se dalo naslutiti iz dodatka AI u imenu. 

Zaista, virtualni Dončić oblik je umjetne inteligencije izrađen uz pomoć tehnologije MetaHuman proširene tehnologijama neuronskih mreža i nevjerojatno realističnim animacijama Lukinog lica. U priopćenju stoji i da će Luk.AI “razvijati vlastitu osobnost inspiriran onim što otkrije na TikToku”.

Razgovarat će s fanovima i izvoditi lude šuteve

“Volim tehnologiju i videoigre i uzbuđen sam zbog ovog projekta. Govorit će kao ja, ponašat će se kao ja i vjerojatno izvoditi neke lude šuteve, a fanovi će na TikToku moći razgovarati s njim. Ali uglavnom će razgovarati o košarci”, otkrio je Dončić u razgovoru za ESPN videopozivom iz Slovenije.

Luk.AI je u međuvremenu počeo objavljivati i na Twitteru, zahvalio je fanovima na ljubavi i zbunjenosti te ih pozvao na upoznavanje, a poručio je da će odgovarati na njihova pitanja i učiti od njih. Prvi “dejt” je u petak u 21 sat po našem vremenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.