KARLO MATKOVIĆ sinoć je postao 25. hrvatski košarkaš izabran na NBA draftu. U drugoj rundi, kao 52. pick, prava na njega položili su New Orleans Pelicansi. Matković je ujedno postao i 15. igrač Mege koji je izabran na draftu, čime je klub srpskog agenta Miška Ražnatovića postao NBA rekorder.

Jedan od njegovih prethodnika bio je aktualni dvostruki MVP Nikola Jokić, kojeg su Denver Nuggetsi 2014. izabrali također u drugoj rundi, kao 41. pick. U kasnoj fazi drafta televizijski prijenos ne prati detaljno zbivanja na pozornici pa je dobro poznato kako su Amerikanci u trenucima kada je prozvano Jokićevo ime gledali reklamu za tacose.

Na sličan način svoju NBA priču započeo je i Matković. Gledatelji također nisu izravno vidjeli kada je prozvan, već se prijenos slikom u dvorani nastavio nešto kasnije. Amerikanci su ga u kratkoj analizi predstavili kao suigrača Nikole Jovića, Srbina kojeg je Miami izabrao kao 27., kratko pročitali njegove osnovne statistike, objasnili da ima dobar odraz i da će do daljnjega ostati u Europi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.