UTAKMICA 1. kola skupine D Konferencijske lige između Nice i Kolna (1:1) kasnila je sat vremena zbog velikih nereda na stadionu uoči utakmice. Na jug Francuske došlo je više od 10.000 navijača njemačkoga kluba koji su radili nerede i u gradu, a uoči utakmice su, pojačani huliganima PSG-a, napali domaće navijače.

Zahvaljujući manje-više nepostojećem osiguranju, gostujući huligani su preko tribina došli do tribine s domaćim navijačima i počeli se s njima tući. Letjele su baklje, boce i inventar stadiona, a jedna osoba je u kritičnom stanju nakon što je pala s gornje na donju tribinu. Policija je objavila da je u neredima ozlijeđeno 32 ljudi, od čega jedna osoba teško.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj normalni navijači Kolna, koji su došli bodriti svoju momčad, pokušavaju zaustaviti huligane koji su krenuli prema tučnjavi. Navijači su pjevali “Mi smo Koln, a ne vi”, ali ih nisu uspjeli spriječiti. Neki od huligana čak su i krenuli na vlastite navijače.

Ovo nije prvi put da su huligani Kolna divljali u Europi. Prije pet godina su na gostovanju kod Arsenala napravili kaos na ulazima na Emirates te ih je navodno nekoliko tisuća ušlo bez plaćenih ulaznica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.