NA UTAKMICU Nizozemska – Senegal (2:0) moglo se ući bez ulaznice. Marca je objavila snimku kojom dokazuje da se na stadion Al Thumama moglo bez karte jer je pao sustav za dekodiranje ulaznica, pa su se automatski otvorila vrata na ulazima na tribine. Tako se dakle dogodio ogroman sigurnosni propust na stadionu čiji troškovi gradnje iznose preko 340 milijuna dolara.

Pad sustava dogodio se i na utakmici Engleske i Irana igranoj na stadionu Khalifa International, čija je obnova koštala 370 milijuna dolara. Zbog kvara su se i ovdje otvorili ulazi na stadion. Tako su na tu utakmicu mogli ući svi oni koji su samo pokazali hayyu, aplikaciju koja u Kataru služi kao viza i koju ima svatko s ulaznicom za jednu utakmicu SP-a. 

Španjolci ipak pišu o utakmici Nizozemske i Senegala: “Vidjeli smo da mnogi navijači ulaze na stadion bez da su išta pokazali na vratima, samo gurajući vrata koja zbog kvara sustava nude malo otpora. Kada su tako ušli na stadion, navijače nitko nije ništa pitao i mogli su sjesti gdje su htjeli.” Na stadionu Al Thumama inače se igraju dvije utakmice skupine u kojoj je Hrvatska te utakmica Irana i SAD-a, potencijalno meč visokog rizika. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.