Velika nagrada Emilije Romagne u Imoli neće se održati ovog vikenda zbog ekstremnih vremenskih prilika u sjevernoj talijanskoj regiji, rekli su organizatori u srijedu.

“Donesena je odluka o odgodi jer nije moguće sigurno organizirati događaj za naše navijače, timove i naše osoblje i to je ispravna i odgovorna stvar s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze mjesta i gradovi u regiji”, priopćili su organizatori.

“Ne bi bilo u redu vršiti dodatni pritisak na lokalne vlasti i hitne službe u ovom teškom trenutku… Također želimo odati priznanje radu hitnih službi koje čine sve što mogu kako bi pomogle potrebitima.”

Galeriju poplave pogledajte ovdje.

Ranije je talijanski ministar prometa Matteo Salvini pozvao na odgodu utrke u Imoli zbog nepovoljnih vremenskih prilika u sjevernoj Italiji. Najmanje tri osobe su poginule, a tisuće su evakuirane iz svojih domova u razornim poplavama koje su pogodile regiju Emilia Romagna.

Red Bull je do sada pobijedio u svakoj utrci, a dvostruki svjetski prvak Max Verstappen ima 14 bodova više od momčadskog kolege Sergija Pereza.

Osoblje Formule 1 je zamoljeno da napusti stazu u utorak zbog straha od poplava jer je razina vode u rijeci Santerno koja teče uz stazu porasla.

Bolidi bi trebali stići na stazu tek u petak, ali dio osoblja je već stigao jer trebaju postaviti garaže.

Talijanska agencija za civilnu zaštitu u ponedjeljak je izdala crveno upozorenje za vremenske uvjete za sjevernu regiju.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.