U Luksemburgu su se ovoga vikenda odžale 16. Konferencija Predsjednika, te 15. Kongres EHF-a na kojem su HRS predstavljali predsjednik Tomislav Grahovac, te Lidija Bojić Ćaćić i Tomislav Lukić.

.css-1s15kn4{position:relative;width:100%;padding-bottom:66.66666666666666%;border-radius:0;}.css-1s15kn4 .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}.css-p95k1a{display:-webkit-inline-box;display:-webkit-inline-flex;display:-ms-inline-flexbox;display:inline-flex;-webkit-align-items:center;-webkit-box-align:center;-ms-flex-align:center;align-items:center;-webkit-box-pack:center;-ms-flex-pack:center;-webkit-justify-content:center;justify-content:center;background-color:#E3000B;color:#FFFFFF;width:1.875rem;height:1.875rem;font-size:1.875rem;}@media screen and (min-width: 0){.css-p95k1a{width:1.875rem;height:1.875rem;font-size:1.875rem;}}@media screen and (min-width: 22.5em){.css-p95k1a{width:1.875rem;height:1.875rem;font-size:1.875rem;}}@media screen and (min-width: 48em){.css-p95k1a{width:3rem;height:3rem;font-size:3rem;}}@media screen and (min-width: 64em){.css-p95k1a{width:3rem;height:3rem;font-size:3rem;}}@media screen and (min-width: 80em){.css-p95k1a{width:3rem;height:3rem;font-size:3rem;}}.css-p95k1a svg path{fill:currentColor;}VELIKI INTERVJU ZA RTL.HRHalil Jaganjac: Od drvosječe do opakog šutera! Ispisao je povijest s Nexeom, a sad hara Bundesligom
.css-c2o5x9{position:relative;width:100%;padding-bottom:100%;border-radius:0;}.css-c2o5x9 .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}ImageVELIKI INTERVJU ZA RTL.HRHalil Jaganjac: Od drvosječe do opakog šutera! Ispisao je povijest s Nexeom, a sad hara Bundesligom

Jedna od najvažnijih vijesti za hrvatski rukomet svakako je potpisivanje Master plan Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza.

“To nam puno znači jer ovo je prvi put da je jedna federacija potpisala ovakav sporazum s Europskom rukometnom federacijom. Svjesni smo činjenice da se djecu treba što ranije uključiti u sport. Zahvaljujući ovom programu, sad ćemo početi raditi s djecom vrtićke dobi i od 1. do  4. razreda osnovne škole što je iznimno važno da uhvatimo korak s ostalim sportovima i da se djeca počnu baviti s rukometom što ranije”, istaknuo je predsjednik HRS-a Grahovac.

Navedene projekte pri HRS-u vodi Lidija Bojić – Ćaćić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HRS je prvi puta dobio jedan tako vrijedan ugovor s EHF-om na tri godine. S ovim projektom ulazimo u jednu novu sferu razvoja rukometa u Hrvatskoj gdje je cilj razviti rukomet od samih početaka dječje dobi, odnosno od vrtića. Za početak će biti uključeno šest gradova u ovaj projekt, a svake naredne godine, uključit ćemo po još šest vrtića, što je zapravo 18 vrtića, odnosno gradova tijekom nadolazeće tri godine,” kazala je Bojić Ćaćić.

Mislili su i na one najmlađe

“Drugi projekt je mini rukomet u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom, i tu će nas također podržati EHF u vidu golova i lopti za 10 škola godišnje koje se odluče prijaviti za natjecanja u mini rukometu. Svjesni smo toga da nam se djeca malo bave rukometom, a mi smo prvi Savez koji pokušava ući u dječje vrtiće, odnosno u tu najraniju dječju dob. Nadamo se da će ovi projekti zaživjeti te potaknuti rukometne klubove u Hrvatskoj da se i sami organiziraju i predstave djeci rukomet,” zaključila je Lidija Bojić Ćaćić.

Upravo se čita

ImageSRETNO!Najbolji kuhari amateri iz Sjeverne Hrvatske stižu u ‘Večeru za 5 na selu’

Upravo se čita

Dodajmo kako je Izvršni odbor EHF-a donio neke od odluka za sljedeću, 2023./2024. sezonu. Tako će u skupinama Europske lige za muškarce igrati 32 momčadi umjesto 24, a u kvalifikacijama će se igrati samo jedno kvalifikacijsko kolo.U novom sustavu 16 momčadi ima fiksno mjesto u grupnoj fazi, a još 16 pridružit će se nakon prve i jedine kvalifikacijske runde. Izvršni odbor je odobrio regionalne lige – SEHA liguBaltičku liguLigu BENE, te MOL ligu.

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.