DINAMO je u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu u slovenskoj Lendavi pobijedio Shkendiju 3:0 golovima Josipa Drmića, Komnena Andrića i Brune Petkovića. Makedoncima je to bila već treća pripremna utakmica, ali nisu imali previše šanse protiv razigranog hrvatskog prvaka koji je i po teškom i vrućem vremenu odigrao solidnu utakmicu za ovu fazu priprema.

Ante Čačić je složio dvije postave; jednu za prvo, a jednu za drugo poluvrijeme, a u obje su bili pomiješani igrači iz inače prvog Dinamova sastava. I, prema onome što su pokazali, Dinamo zasad stoji dosta dobro. Od prve minute krenuli su novi igrači Drmić i Ljubičić i Drmić je odmah pokazao da će biti ogroman dobitak za Čačićevu momčad.

Dinamo u prvom poluvremenu:

Dinamo u drugom poluvremenu:

Ljubičić je na trenutke malo previše forsirao komplicirana rješenja, ali je bio jako dobar u defanzivi. Radio je pametne prekršaje, oduzimao je lopte i on će biti igrač koji će bez problema odmarati Ademija kad to bude potrebno i mogao bi biti stvarno pravo pojačanje za hrvatskog prvaka.

Show Petkovića u drugom poluvremenu, cijela momčad bacila trenera u probleme

Prvo ime drugog poluvremena svakako je bio Bruno Petković koji je djelovao razigrano, rastrčano i željan igre. Tako je fantastičnim proigravanjem namjestio zicer Komnenu Andriću za 2:0, a nešto kasnije i sam zabio lijep gol nakon što se lažnjakom oslobodio čuvara.

Praktički svi igrači su odigrali sasvim solidnu utakmicu i bacili Antu Čačića u probleme. Dinamov trener na svakoj poziciji ima nekoliko igrača i morat će ih dobro dozirati da ne bi bilo nezadovoljnih, ali u svakom slučaju su to za Čačića slatki problemi jer dugo neki Dinamov trener nije imao ovakav kadar na raspolaganju.

Sve to se događalo bez Dominika Livakovića, Mislava Oršića, Luke Ivanušeca te dvojice Šutala, Josipa i Boška. Livaković i Oršić su u “civilu” gledali utakmicu sa strane jer su se tek u nedjelju priključili momčadi u Sloveniji.

Suradnja Petkovića i Drmića ovisit će o Ivanušecu

Prvo ime susreta bio je Bruno Petković koji je u drugom poluvremenu igrao na poziciji desetke. Ako Čačić njega i Drmića uspješno uklopi u početni sastav, Dinamo bi sljedeće sezone mogao imati atomski napad. No, to će uvelike ovisiti o eventualnom transferu Luke Ivanušeca koji bi se ovog ljeta ipak mogao dogoditi. 

Ode li Ivanušec, njegovu poziciju u momčadi uzet će Petković i onda nema sumnje da će on i Drmić istovremeno biti na terenu. No, ako Ivanušec ostane, Čačić će se morati odlučiti za jednog od njih dvojice jer mjesta za sve neće biti.

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će izgledati Dinamova obrana. Ako je za suditi prema treninzima i onome što se vidjelo protiv Shkendije, Čačić neće odstupati od igre s četvoricom u zadnjoj liniji, a na stoperskim pozicijama sad ima Šutala, Lauritsena, Theophile-Catherinea, Perića i Dilavera. Perić je odigrao solidno drugo poluvrijeme i on je, kad je zdrav, jako dobar stoper.

Sigurno je da će biti rezova kad se momčad vrati u Zagreb. Čačić nije želio rezati kadar prije priprema, nego je u Sloveniju poveo sve igrače pa će tek nakon povratka odlučiti na koga računa u kadru prve momčadi. 

Do prve utakmice u novoj sezoni, 9. srpnja protiv Hajduka u Superkupu, ostalo je manje od dva tjedna. Do tad će Čačić imati puno jasniju sliku kako će mu izgledati momčad koja će ove sezone imati jako, jako velike apetite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.