Policijska uprava šibensko-kninska objavila je priopćenje pred utakmicu Šibenika i Hajduka. “U petak, 9. rujna 2022. godine, s početkom u 20 sati na stadionu Šubićevac u Šibeniku, odigrava se nogometna utakmica 9. kola SuperSport HNL-a između HNK Šibenik i HNK Hajduk Split. Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stoji u priopćenju policije.

Obavijest za gledatelje

“Ulazi u stadion Šubićevac biti će otvoreni od 18 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Posebna regulacija prometa

Kako je istočna tribina stadiona osigurana za navijače gostujućeg kluba, napominjemo da će u popodnevnim satima, ovisno o situaciji s dolaskom navijača promet vozila biti ograničen dijelom ulice Bana Josipa Jelačića te će se promet odvijati okolno ulicom Bana Ivana Mažuranića.

Pozivamo sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Ujedno upozoravamo da će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani.

Obavijest za gostujuće navijače

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na izlazima s autoceste A1 u Šibeniku ili na bilo kojem drugom punktu postavljenom na prilazu gradu Šibeniku zbog čega bi bilo poželjno da do punkta dođu najkasnije do 18 sati kako bi bili na vrijeme dopraćeni u organiziranoj koloni do parkirališnog prostora u blizini istočne tribine stadiona Šubićevac.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom na to da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača do stadiona.”

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.