Ukrajinski rukometni klub Motor iz Zaporožja zbog rata u svojoj zemlji će u sezoni 2022/23. nastupati u drugoj njemačkoj ligi, a generalni direktor njemačke lige Frank Bohmann je vezi s tim kazao da je to velika prilika za njemački rukomet.

“Vjerujem da će uključenje Zaporožja u našu drugu ligu biti velika reklama za njemački rukomet. U Njemačkoj živi približno milijun Ukrajinaca koji će moći podržati svoju ekipu i našu ligu”, kazao je Bohmann.

“Uvjeren sam da će njemački rukometaši, a i ljudi koji ne prate rukomet podržati ukrajinsku momčad na njenom putovanju po Njemačkoj. Svaka utakmica Zaporožja u Njemačkoj bit će prilika da pokažemo svoju gostoljubivost i pošaljemo poruku mira”, rekao je šef elitne njemačke rukometne lige Uwe Schwenker.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači sva sportska natjecanja u Ukrajini su prekinuta. U Njemačkoj su odlučili da Motoru iz Zaporožja omoguće igranje u drugoj njemačkoj ligi. Ukrajinska ekipa će sve svoje “domaće utakmice”, ali i međunarodne, igrati u Düsseldorfu. Motor iz Zaporožja je proteklih godina igrao u Ligi prvaka, a u sezoni 2022/23. igrat će u Europskoj ligi, drugom najjačem klupskom natjecanju u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.