UKRAJINSKI košarkaški novinar i komentator Oleksandr Prošuta, koji se od početka ruske invazije na njegovu zemlju razumljivo okrenuo drugim temama, vratio se košarci nizom postova na Twitteru u kojima izražava gađenje prema stranim igračima koji su ostali u ruskim klubovima do kraja sezone, a među njima i Mariju Hezonji.

Na bijesne postove potaknula ga je vijest da bi Španjolac Xavi Pasqual mogao odlučiti ostati trener Zenita iz Sankt-Peterburga i sljedeće sezone. “Želim mu pljunuti ravno u glavu. I svakom iz njegova stožera. Tko god nije Rus. Nemam poštovanja prema njemu. N-u-l-a”, napisao je Prošuta u prvom tvitu pa ga proširio i na druga imena.

“Neću to učiniti, ali ako me tražite da ih poštujem…”

“Možete mi reći da nemam poštovanja i slično. Odjebite. Želim pljunuti u lice svakom stranom igraču koji je igrao u doigravanju VTB lige. I imam cijeli popis. Neću to učiniti, ali ako me tražite da poštujem Marija Hezonju, Willa Clyburna ili Nikolu Milutinova…”

Nakon svega pronašao je i najpoželjniju metu svojih tjelesnih izlučevina otkrivši da je jedan od članova Zenitovog stožera zapravo Ukrajinac: “Serhij Voznjuk radio je s ukrajinskom ženskom reprezentacijom te se poslije preselio u Rusiju. I dobio njezino državljanstvo. To je osoba kojoj prije svih želim pljunuti u lice. Tek toliko.”

Hezonja se na početku Prošutine liste vjerojatno našao kao najveća zvijezda VTB lige, odnosno dobitnik nagrade za njenog najkorisnijeg igrača, a ne zbog nekog posebnog osobnog animoziteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.