NOGOMETNI savez Sijera Leonea otvorio je istragu zbog sumnje na namještanje utakmica nakon što je u njima kombinirano postignuto 187 golova. Vrlo uvjerljive pobjede u njima postigle su momčadi Kahunla Rangersi, protiv Lumbebua 95:0, te Gulf koji je protiv Koquime slavio 91:1.

Navedeni klubovi natjecali su se u kvalifikacijama za prelazak iz tamošnje druge u prvu ligu. Dodajmo da na poluvremenu utakmice rezultat i nije djelovao toliko nestvarno kao na kraju. Kahunla je vodila tek 2:0, a Gulf 7:1 i ono što je uslijedilo u nastavku nije se moglo očekivati.

“Ne možemo samo stajati sa strane i pustiti da ovakva sramotna situacija prođe bez kazne. Istraga će biti provedena, a svi odgovorni kažnjeni”, rekao je predsjednik saveza Thomas Daddy Brima.

Čudna opravdanja

Zanimljivo, čelništvo Koquime reklo je da je utakmica u kojoj je nastupila njihova momčad bila prijateljska, dok su u Gulfu odbili komentirati krajnji ishod i kako je do njega došlo. Iz Kahunle su se ispričali i najavili svoju istragu, a Lumbebuov pomoćni trener, koji je vodio momčad na ovoj utakmici, izjavio je da nije bio svjestan dogovora, ali da za druge to ne može tvrditi.

Kahunla i Gulf imali su jednak broj bodova pred svoje susrete, a plasman u viši rang trebala je izboriti momčad s boljom razlikom golova. Sudac koji je sudio Gulfu odbio je voditi igru u drugom poluvremenu te je zamijenjen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.