HAJDUK se nakon poduže pauze koju je izazvalo odgađanje Jadranskog derbija vratio službenim utakmicama gostovanjem kod Varaždina. Junak utakmice Marko Livaja koji je protivnike matirao u dva poteza ponio je i kapetansku traku, jer je Lovre Kalinić izostao zbog bolesti. 

Kalinićeva prehlada rezultirala je i debijem 21-godišnjeg Karla Sentića na vratima prve momčadi Hajduka. U svom premijernom prvoligaškom nastupu mladi Dubrovčanin bio je siguran u reakcijama i sa osam obrana osigurao da se izostanak puno iskusnijeg kolege nimalo ne osjeti.

Međutim, unatoč njegovim godinama koje u golmanskom kontekstu možemo smatrati “nježnijima” nego kada su pitanju druge pozicije, Sentiću ovo nije ni izbliza prvi susret sa seniorskim nogometom. U njemu je čak pet sezona. 

Kaljenje u drugoj ekipi i nižem rangu

Prvi takav nastup imao je kao 17-godišnjak 2019. godine za sada ugašenu drugu ekipu Hajduka pod trenerom Marijom Despotovićem, a u istome sastavu tada su na terenima Druge HNL prvi doticaj sa seniorskom konkurencijom iskusili i Mario Vušković, Emir Sahiti, te drugi talentirani pojedinci iz pogona Bijelih. 

Jedno vrijeme Sentić je istovremeno branio za juniore i bekavce, a uoči današnjeg debija za prvu ekipu Hajduka odradio je 53 utakmice kao senior. Nešto manje od polovice proveo je upravo u dresu Varaždina kojem je posuđen uoči početka prošle sezone.

Mladić s krajnjeg juga je na samom sjeveru Hrvatske kao prvi golman podigao i svoj prvi trofej, onaj pobjednika Druge HNL kojim je Varaždin izborio povratak u prvoligaško društvo, a sada ih je u pokušaju skidanja skalpa Hajduku između ostalih zaustavio i njihov dojučerašnji golman.

Moguća i poljudska premijera u Europi

Sasvim je izgledno da će se Sentić čim se Lovre Kalinić oporavi preseliti na klupu, a možda bude dogovorena nova posudba na kojoj će nastaviti skupljati vrijedne minute. No, Hajduk već za pet dana očekuje utakmica protiv Vitorije Guimaraes, a trenutno nije poznato koliko će trajati Kalinićev oporavak.

Nakon večerašnjeg Sentićevog nastupa, bojazan oko izostanka hajdučke jedinice sigurno će biti smanjena. Mladić čiji je nogometni put prije dolaska u Hajduk započeo na terenima dubrovačke Mokošice i nogometne škole Libertas djeluje spremno za premijerni nastup pred punim Poljudom, a golmanska pozicija kao jedna od onih za koju u splitskom klubu ne treba strahovati.

Sentić je vezan dugogodišnjim ugovorom, baš kao i tri godine mlađi kolega Toni Silić, o čijem se potencijalu također govori biranim riječima. Lovre Kalinić još neko će vrijeme biti klupska sadašnjost, ali već sada djeluje izjesno kako njegovim odlaskom ili umirovljenjem neće biti prekinuta duga tradicija golmana iz vlastitog pogona na Hajdukovim vratima.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.