IME UDOKA, trener koji je u prvoj sezoni na klupi odveo Boston Celticse do NBA finala, mogao bi biti suspendiran na cijelu sljedeću sezonu zbog “neprikladnih odnosa” s neimenovanom klupskom zaposlenicom. Celticsi će tijekom dana objaviti trajanje suspenzije.

Udoka je, javlja Shams Charania iz Athletica, optužen da je imao “neprikladan, intiman sporazuman odnos sa ženskim članom klupskog osoblja”. Iako se ističe da je odnos bio obostran, Udoka je prekršio klupski kodeks ponašanja, zbog čega mu slijedi suspenzija. 

Adrian Wojnarowski iz ESPN-a tvrdi da se u klupskim raspravama o trajanju suspenzija spominjala čak i cijela sezona, ali da Udoki posao nije u opasnosti. O kazni će se odlučiti isključivo unutar kluba, a NBA lige ne miješa se u ovu situaciju. Za sada nije objavljeno hoće li biti kažnjena i zaposlenica, koja je bila suglasna da ima odnos s trenerom.

U prvoj sezoni na klupi uveo Celticse u finale

Udoki ima 45 godina, a prošla sezona bila mu je prva u ulozi glavnog trenera u NBA ligi nakon što je sedam godina proveo kao jedan od pomoćnika Gregga Popovicha u San Antoniju, a po jednu u Philadelphiji i Brooklynu. Kao igrač proveo je sedam sezona u NBA ligi i s prosjekom od 5.2 poena odigrao 316 utakmica, od čega više od polovine za Spurse.

U prvoj sezoni na klupi Bostona počeo je klimavo, na polovini sezone još je imao pozitivan omjer, ali u drugom dijelu Celtici su se pretvorili u najbolju momčad lige, došli sve do NBA finala i čak poveli 2:1 prije nego što će Golden State Warriorsi s tri pobjede u nizu osvojiti naslov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.