DINAMOVI juniori u utorak od 13:30 otvaraju sezonu u Ligi prvaka kada će kod kuće igrati s Chelseajem. Podsjećamo, juniori igraju u istim skupinama kao i seniori, što znači da će Plavi igrati još s Milanom i Red Bull Salzburgom. Uoči velikog susreta, izjave su za klupsku stranicu dali trener Ivan Senzen i jedan od najboljih igrača Gabriel Rukavina.

“Atmosfera je dobra, krenuli smo dobro u prvenstvo. Svi su na raspolaganju. Liga prvaka je motivacija sama po sebi. Chelsea ima dosta engleskih reprezentativaca, čeka nas dobra utakmica. Moj glavni zadatak je bio stvoriti momčad. Neki su bili u juniorima, neki u Dinamu 1, Dinamu 2, posudbama, ova momčad je stvorena iz četiri različite svlačionice na neki način”, započeo je Senzen.

“Ovo je krema, san koji se ostvario. Oni su dvaput osvojili ovo natjecanje. Očekujemo da će dovesti neki miks između U-21 ekipe i U-18 ekipe. Ne igraju te dvije ekipe istim stilom, tako da će nam biti teško prognozirati što nas točno čeka sutra”, dodao je Dinamov trener.

“Englezi su počeli igrati nogomet kao i Hrvati”

Osvrnuo se i na otočki stil igre: “Očekujemo fizičku dominaciju Engleza. Doduše, Englezi su počeli igrati nogomet kakav i mi preferiramo, napravili su velike pomake i to je sada sve puno tečnije i ljepše. Njihove reprezentacije imaju dosta uspjeha u zadnjih nekoliko godina. Nema razloga ne vjerovati da možemo otići daleko.”

“Znamo da sve tri ekipe protiv kojih igramo imaju sjajne akademije, ali znamo kako mi kotiramo u Europi. Imamo se pravo nadati prolazu i velikim stvarima ove sezone u Ligi prvaka. Pripremamo se za Chelsea kao i za svaku drugu utakmicu”, poručio je Rukavina.

“Pomoglo mi je to što sam bio na pripremama s prvom ekipom, to mi je podiglo samopouzdanje. Mislim da sam puno dobio i od trenera i od igrača. Stari mi je bio igrač, daje mi puno savjeta i to mi pomaže u razvoju”, zaključio je jedan od najboljih mladih dinamovaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.