NAKON što je bugarski sudac Radoslav Gidženov pogriješio na utakmici Varaždina i Gorice, kada gostima nije dosudio jedanaesterac, sada je kiksao i Cipranin Chrysovalantis Theouli dosudivši penal za Varaždin na utakmici protiv Lokomotive.

“Ne vidim nijedan razlog da to bude dosuđeno kao kazneni udarac. Rekli smo da ne želimo takve kaznene udarce u HNL-u, a zbog ovoga VAR postoji, služi da bi se ispravile greške i ukupni dojam. U ovom slučaju je trebalo intervenirati jer svako tko je vidio ovu snimku vidi da nema govora o kaznenom udarcu. No glavni sudac nije koristio VAR jer ga iz sobe nisu ni pozvali”, rekao je šef hrvatskih sudaca Marić u MAXSportovoj emisiji Studio HNL.

Marić unatoč greškama ne planira odustati od stranih sudaca u HNL-u. “HNS neće odustati od međunarodne razmjene sudaca. Prerano je reći nakon jedne utakmice, ali siguran sam da ćemo ovakvim i sličnim potezima samo dobiti. Dobit ćemo puno benefita, nemamo što izgubiti. Ovako se i naši suci mogu pokazati u inozemstvu, dok naši klubovi ovako upoznaju i druge suce te se tako vraća povjerenje u hrvatsko suđenje.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.