SUDAČKI ekspert Marijo Strahonja komentirao je u HRT-ovoj emisiji Stadion suđenje u 7. kolu SuperSport HNL-a. Najiščekivanija utakmica kola igrana je u Osijeku, gdje je istoimeni domaćin prekinuo niz loših rezultata i seriju bez slavlja dugu mjesec i pol te pobijedio Hajduk 2:1. Tu je utakmicu Strahonja prvu prokomentirao.

Osijek – Hajduk 2:1 (sudac Ante Čulina)

39. minuta, kazneni udarac za Osijek

“Sudac je cijelu utakmicu sudio stvarno dobro, pozicioniranje mu je bilo sjajno. Vrlo dobro suđenje Čuline, kao i u ovoj situaciji”, rekao je Strahonja.

55. minuta, poništen gol Hajduka

“VAR je detektirao situaciju i da se igrač Hajduka nalazi u zaleđu. Dobro koordinirano.”

71. minuta, jedanaesterac za Hajduk

“Ispravna odluka suca. Energično i uvjerljivo je pokazao na točku. Nije prekršaj koji bi se trebao sankcionirati kartonom.”

82. minuta, poništen gol Hajduka

“Granična situacija, pomoćni sudac je bio dobro pozicioniran. Nije jednostavno, nije jednostavno ni VAR sucima. Nekad kad se kritizira duljina provjere VAR sudaca, ali ponekad treba imati razumijevanje prema njima. Trebaju biti studiozni”, objasnio je Strahonja poništeni pogodak.

Šibenik – Dinamo 1:2 (sudac Dario Bel)

“Nije bila laka utakmica, on je bio dobar, ali ne izvrstan. U ključnim trenucima je bio blizu i to je najvažnije”, rekao je Strahonja.

51. minuta, prekršaj u šesnaestercu

Duel Delića i Dilavera u šesnaestercu, kontakta je bilo, ali Bel je odlučio da penala nema. VAR provjera je izostala. “Granična situacija. Mislim da je dobro procijenio intenzitet.”

67. minuta, jedanaesterac za Dinamo

“Evidentan kazneni udarac. Dobra i pravovremena reakcija suca.”

81. minuta, Šibenik je tražio jedanaesterac

“Postoji jasna smjernica ako igrač sam sebe pogodi loptom u ruku. To nije kazneni udarac. Izvrsna procjena i hladna reakcija i njega i VAR sobe”, zaključio je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.