PPD Zagreb prvi je od hrvatskih klubova otvorio novu rukometnu sezonu. Plinari su puno teže od očekivanog pobijedili Vojvodinu u četvrtfinalu SEHA lige. Zagreb, odnosno Zvonimir Srna je gol za pobjedu zabio šest sekundi prije kraja, a spasio ih je Klarica koji se požrtvovno bacio kako bi spasio prazan gol. Ivica Obrvan i Zagreb su pokazali naznake kako misle igrati ove sezone, ali i pokazali koje su im mane.

Zagreb je igrao bez Vuke Borozana koji je došao kao veliko pojačanje, no sve više se špekulira o tome kako ima većih problema s ozljedama nego su to ljudi iz Zagreba pretpostavili. U sastavu nije bilo niti mladog Milana Milića koji će biti veliko pojačanje na desnom vanjskom uz Klaricu i Csabu Leimetera. Zato je nastupio Timur Dibirov koji se pokazao kao pojačanje.

Dvije različite postave

Zagreb je krenuo s vanjskom linijom Klis, Srna, Klarica, Dibirov i Ćupić su bili na krilima, Musa na pivotu i Dino Slavić na golu. Umjesto Klisa u obranu je ulazio Jakov Gojun. Uz dodatne izmjene, zdravog Borozana, i ovisno o protivniku i formi Klarice i Milića, to bi trebala biti postava s kojom će Zagreb loviti dobar rezultat u Ligi prvaka. Tri mlada vanjska igrača i tri iskusna na pivotu, odnosno krilima.

Ćupić i Dibirov su pokazali da su zaista svjetska klasa. Ovaj duo na krilima bit će problem za svaku ekipu u Ligi prvaka ako budu fizički mogli izdržati cijelu sezonu na istoj razini. Kvaliteta koju posjeduju Ćupić i Dibirov je nešto na čemu bi mnogi pozavidjeli Zagrebašima, ali puno toga će ovisiti o njima. I jedan i drugi su na zalasku karijere i potrebno ih držati motiviranima i ne iskorištavati njihove usluge za nastupe u Premijer ligi. Musa je standardno dobar na pivotu, a odlaskom Šipića oslobodilo se više prostora za Nikolu Grahovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrsta obrana

Obrana s Musom i Šipićem na sredini je izgledala jako dobro. Vojvodina je u prvom dijelu igrala svoju igru i napadala preko vanjskih igrača na sredinu gdje je bilo nemoguće proći pored ovog uigranog tandema. Taj segment Zagrebove obrane je zaslužio ocjenu odličan. Ipak, ono što nije zadovoljilo je igra halfova u obrani. Klarica je nekoliko puta ostao na širokom prostoru jedan na jedan s Milićem koji ga je dva puta prošao bez problema. Jasno je da su noge teške od priprema, no činjenica je da Klarica nije elitni obrambeni igrač. Musa i Gojun će mu trebati više spajati.

Obrvan je odlučio uvesti Karpa Sirotića na srednjem vanjskom i Grahovca na crtu, a Klaricu je zamijenio Leimeter. Druga postava je dobro reagirala i održavala prednost stvorenu u prvom poluvremenu. Lopta je bila protočna i igrali su svi. Svaki igrač na terenu imao je svoju ulogu i svi su se upisivali u strijelce. Nije se igralo na individualnu kvalitetu nego se tražila igra. Sirotić će se dobro uklopiti u zamisli Ivice Obrvana jer je igrač koji nije aktivan u smjeru gola nego razigrava suigrače.

Upravo se čita

Upravo se čita

Dobra tranzicija

Zagrebova tranzicija je izgledala jako dobro. Dibirov je igrač koji traži loptu u kontri i koji je siguran u realizaciji. Čak se i Jakov Gojun našao u dvije situacije u kontri, no nije realizirao šanse. Obrvan će kroz sezonu zasigurno tražiti takvu igru jer ima igrače koji to mogu igrati.

Zagreb izgleda jako potentno. Igrači su mladi, gladni rezultata i pobjeda. Iskusni igrači moraju naučiti prihvatiti svoju ulogu i pomagati im u razvoju. Obrvan ima širinu, ima kadar koji može dobro iskoristiti. Liga prvaka je veliki izazov za mlade igrače. Mogu igrati brz rukomet, mogu igrati agresivnu obranu i brzu tranziciju. Slavić sjajno odrađuje posao i pokazuje kvalitetu svaku utakmicu. Mandić je na operaciji pa nije konkurirao u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako uzmemo u obzir i sagledamo stvari iz perspektive da je ovo bila tek prva utakmica i da su noge teške od priprema onda ne treba gledati rezultat. Ako zanemarimo te vanjske segmente onda reći kako je Zagreb bio na pragu da ispadne već u četvrtfinalu SEHA lige od objektivno slabijeg protivnika. Zagreb ne smije dopustiti da mu se tako objektivno slabiji protivnici približe i dahću za vratom pred sam kraj utakmice. Potencijala ima, on postoji i nadamo se kako ćemo napokon gledati dobar Zagreb u Ligi prvaka.

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.