Legenda Liverpoola, Steven Gerrard, bio je poznat po strogoj disciplini, koju vuče još iz igračkih dana, a s takvim načinom je nastavio i kao trener u Aston Villi. Daily Mail je došao do popisa kazni koji je na snazi u klubu iz Birminghama, od kojih su neke postojale i prije nego što je Gerrard preuzeo kormilo od Deana Smitha u studenom prošle godine.

Po dolasku u klub, bivši veznjak Liverpoola najviše je toga imao protiv tadašnjeg menija u klupskom restoranu. Nakon što je riješio probleme s prehrambenim proizvodima, krenuo je na ostale točke ponašanja igrača koje mu se nisu sviđale.

Najveća kazna određuje se ako nogometaš na dan utakmice zakasni na autobus ili sastanak s momčadi. Igrači koji to naprave ostaju bez 1000 funti.

Jako čudne kazne

Kašnjenje na trening kažnjava se dvostruko manje, s 500 funti. Svaka minuta kašnjenja na teren iznosi dodatnih 200 funti. Oko kašnjenja na šetnju s momčadi ili običnog sastanka vrijede gotovo ista pravila, cifra je 200 funti. Ako netko slučajno dođe na utakmicu u kratkim hlačama, platit će 100 funti, a isto toliko se cijeni i ostavljanje pribora u kantini.

Postoje i jako bizarni zahtjevi, kao što su natikače pod tušem i kašnjenje na termin za masažu, to su u klubu ocijenili kao prekršaj vrijedan 200 funti. Zaboravljanje donošenja torte za rođendan košta 50 funti po danu kašnjenja.

Žuti karton zbog prigovora na utakmici kažnjava se s 200 funti, a igrač koji dobije crveni karton mora u roku od četiri dana odvesti momčad na večeru. Igrač kojeg ostali suigrači na treningu dan prije utakmice proglase najgorim u igranju “ševe”, mora na sljedećem treningu nositi majicu “bio sam najgori”.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.