Londonski Chelsea u zimskom prijelaznom roku srušio je sve rekorde i za novih sedam pojačanja platio čak 329,5, što je više nego svi klubovi iz ostalih liga “petice” zajedno, a kada se toj svoti pribroji i potrošnja u lanjskom ljetnom prijelaznom roku dolazimo do nestvarnih 611,49 milijuna eura.

Nakon takve potrošnje, Chelsea mora akumulirati troškove te u klubu namjeravaju prodati neke od svojih zvijezda, a jedan od igrača koji je navodno na toj transfer listi je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (28). Podcaster i navijač Chelseaja Simon Phillips u razgovoru za Give Me Sport spomenuo je da hrvatski veznjak razmišlja o promjeni sredine.

“Čuo sam da važe novi izazov i odlazak iz kluba. Ne znam hoće li se zbog Chelseajevog ambicioznog prijelaznog roka i klupskog projekta predomisliti, ali iz onog što čujem, Kovačić je definitivno jedan od onih koji bi mogli otići na ljeto. Chelsea ne želi da mu ugovor iscuri pa da ne dobije odštetu za njega”, rekao je Phillips.

Skoro završio u Benfici?

Argentinski veznjak Enzo Fernandez prešao je iz Benfice u Chelsea za 121 milijun eura, što je rekordni transfer u Premier ligi.

Portugalski Record otkrio da je u suprotnom smjeru zamalo otišao Mateo Kovačić. Chelsea je naime u jednom trenutku Benfici ponudio 90 milijuna eura te da izaberu jednog igrača kojeg žele.

Izbor Portugalac bio je samo jedan – Mateo Kovačić. Londonska momčad čak je i pristala na taj transfer, no problem Benfici predstavljala je plaća hrvatskog reprezentativca koja je oko šest milijuna eura godišnje.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.