Nadolazeća sezona rukometne Lige prvaka igrat će se, izgleda, bez dvostrukog europskog prvaka Vardara. Ovaj makedonski klub sankcioniran je od strane krovne europske rukometne organizacije, EHF-a, zbog neisplaćenih plaća prema igračima iz 2017. godine. Vardar je prošlu sezonu igrao samo pod garancijom da će nadoknaditi dugove, ai izgleda da do toga nije došlo.

Mihajlo Mihajlovski, dopredsjednik makedonskog rukometnog saveza i predsjednik SEHA lige, kao i predsjednik Vardara, u razgovoru za potal 24 Rakomet omaložava argumente EHF-a i tvrdi da EHF pravno nema dovoljno za isključenje Vardara.

“Odluka je donesena, ali nam nije dostavljena, pa je ne smatramo za odluku nego kao zaključak sastanka, što pravno nije dovoljno. Prijedlog je da Vardar ne igra Ligu prvaka u idućoj sezoni. Imao sam sastanak s predsjednikom EHF-a Wiederom i poslije toga i usmeno mi je potvrđeno da Vardar neće igrati Ligu prvaka u idućoj sezoni,” rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uručili su prigovor

“Međutim, njihova objašnjena i argumenti su pogrešni i na staklenim nogama. Naš odvjetnički tim uplatio je prigovor na taj prijedlog i zaključke. To je zasad to. U Makedoniji se ne vode ikakvi postupci na sudu, a ako je Vardar dužan bilo kome nadležan za to je sud u Skoplju.”

Izbacivanje iz europskih natjecanje bio bi veliki udarac za Vardar, koji je okupio snažni kadar za nadolazeću sezonu. Međutim, sve to bi moglo odlično utjecati na hrvatski rukomet.

Upravo se čita

Upravo se čita

“Osnovna poanta je kašnjenje u plaćanju. Moram reći da smo lani u kolovozu platili 700 tisuća eura duga, uplatili smo 300 tisuća eura depozita. Ostatak ide na Sergeja Samsonjenka. Uglavnom, ova njihova odluka nema argumenata i treba joj obrazloženje. Postoje trojica igrača koja su nas prijavila EHF-u i tu je početak svega.

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.