LA LAKERSI odavno su u razmjenama za zvijezde poput Anthonyja Davisa ostali bez gotovo svih raspoloživih izbora na draftu u bližoj budućnosti, pa su tako i sinoćnji draft dočekali bez prava na izbor, ali ipak su večer završili s tri nova mlada igrača, među kojima i sinovima NBA legendi Shaquillea O’Neala i Scottieja Pippena.

Lakersi su prvo priskrbili pravo na 35. pick ustupivši Orlandu budući izbor druge runde uz novčanu nadoplatu i njime izabrali Maxa Christieja sa sveučilišta Michigan State, ali najzvučnija imena dodali su nakon što je draft završio.

O’Neal za Ljetnu, Pippen za Razvojnu ligu

Shareef O’Neal i Scotty Pippen Jr. nisu čuli svoje ime s razglasa u Barclays Centru te su nakon drafta ostali slobodni igrači, a Lakersi su brzo reagirali i pridodali ih svom sastavu, iako pod različitim uvjetima.

Pippenu su dali dvosmjerni ugovor, što znači da ga namjeravaju zadržati u proširenom kadru za iduću sezonu, kao jednog od dvojice igrača koji će igrati za njihovu filijalu u Razvojnoj ligi, a po potrebi će ga zvati u prvi sastav. O’Neal je pak dobio ugovor samo za Ljetnu ligu, na kojoj će imati priliku pokazati što zna i izboriti se za nastavak suradnje.

Nema potrebe za usporedbama

Shareef O’Neal ima 22 godine i centar je poput slavnog oca, ali s 211 cm i tek 100 kg ni izbliza tako fizički impozantan. Za njim su četiri godine na sveučilištima, ali prvu sezonu na UCLA-u je propustio zbog problema sa srcem. 

Nakon druge sezone prebacio se na Louisiana State, koji je pohađao i Shaq, ali u prošloj je sezoni uslijed ozljeda stopala odigrao samo 14 utakmica uz prosjeke od 2.9 poena i 2.1 skoka. Imao je pravo vratiti se na koledž još jednu godinu, ali želio se okušati na probama i vidjeti gdje mu je mjesto, unatoč javnom očevom protivljenju.

Mlađi Pippen, sin legendarnog defenzivca i prvog pomoćnika Michaela Jordana u pohodu na šest naslova prvaka 90-ih, ima nešto bolje predispozicije i veće šanse za NBA karijeru. Ima 21 godinu, u dvije od tri sezone na sveučilištu Vanderbilt postizao je više od 20 poena po utakmici, dokazan je strijelac i kvalitetan defenzivac. No njegov je problem visina od samo 185 cm, koja ga limitira na poziciju jedinice, a razigravačke sposobnosti su mu ozbiljna mana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.