Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su aktualne europske prvake Slovence 97-93 (26-32, 23-20, 23-21, 25-20) u utakmici 3. kola skupine B EuroBasketa, u Koelnu.

.css-1aocayo{position:relative;width:100%;padding-bottom:100%;border-radius:0;}.css-1aocayo .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}IMA STATUS KRALJA / Hrvatski trener napravio najveću senzaciju Eurobasketa, njegovi izabranici razbili jednog od favorita prvenstva

Nakon dramatične i uzbudljive utakmice igrači BiH su došli do omjera 2-1, koliko sada ima i Slovenija. Na vrhu te skupine je domaćin ove grupe Njemačka koja je dobila sve tri utakmice.

Većim dijelom dvoboja Slovenija je imala blagu prednost u odnosu na BiH, no stvari su se promijenile u zadnjoj četvrtini.

Dončić 0/8 trica

Nakon niza trica Robertsona i Muse povela je Bosna i Hercegovina čiji su igrači bili mirni s linije slobodnih bacanja u samoj završnici te tako upisali pobjedu protiv uglednog suparnika.

shimmer fallback
shimmer fallback

Uz 7-13 za tricu John Robertson je ubacio 23 poena za BiH, dok je Džanan Musa postigao 22 poena uz 3-5 za tri. Tome je Musa dodao po pet skokova i asistencija.

U redovima Slovenaca prvi je strijelac bio Vlatko Čančar s 22 poena, dok je Luka Dončić uz 0-8 za tricu ubacio 16 poena te je imao po osam skokova i asistencija.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.