DIO HRVATSKE košarkaške reprezentacije vratio se u Hrvatsku nakon ispadanja s Europskog prvenstva. Hrvatska je na Euru stigla do osmine finala i ogleda s Fincima koji su pobijedili, ostali u turniru i poslali Hrvatsku kući. Među igračima koji su u zagrebačkoj zračnoj luci bili spremni na komentar odrađenog bio je Dario Šarić.

“Nemam odgovor na pitanje što sad. Borili smo se, Finska nije za baciti, svi danas igraju košarku, tako se odvilo, ne znam što reći… Pokušali smo, pokazali volju, u nekim smo trenucima mogli možda bolje reagirati, ali to je sport”, rekao je Šarić pa na pitanje zašto ti dobri momenti nisu bili konstanta odgovorio:

“Teško je reći. Skupili smo se u ovom sastavu nakon četiri godine, a Finci skupa igraju dugo, samo se ubaci Markkanen. Lakše im je igrati. Pokazali smo na momente dobru igru, treba se napraviti analiza kako i zašto nismo dulje igrali tako.”

Bogdanović, Simon, Mulaomerović…

Hrvatska reprezentacija vjerojatno će dalje bez najboljeg pojedinca Bojana Bogdanovića i iskusnog Krunoslava Simona. Upitno je tko će biti i izbornik, odnosno što će biti s Damirom Mulaomerovićem.

“Teško je sad reći, to su mi dragi suigrači, deset godina igramo, proveo sam dobrih i loših trenutaka s njima i teško je govoriti o tome. Stvarno nemam velike riječi, uvijek me to teško pogodi, vjerojatno tako i odlazak njih dvojice. Treba pričekati i vidjeti kakav je plan za budućnost”, rekao je, dodao da mu je drago biti dio reprezentacije, a o poziciji izbornika dodao:

“To je na njemu i predsjedniku Saveza, moje je da igram. Kako god ovo bilo, drago mi je da sam bio dio reprezentacije i bez obzira tko je izbornik i tko je na kojoj funkciji, meni je drago biti tu.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.