RUSIJA i BiH bi u Sankt-Peterburgu 19. studenoga trebale odigrati prijateljsku utakmicu. To je bio načelni dogovor između ruskog i bosanskohercegovačkog nogometnog saveza, no nakon što su uslijedile brojne kritike, sve je izglednije da od utakmice neće biti ništa. Miralem Pjanić, Edin Džeko i još neki igrači BiH jasno su poručili da ne žele igrati u zemlji koja vrši agresiju na Ukrajinu, a i mediji u BiH su protiv tog susreta. 

Vršitelj dužnosti tajnika Nogometnog saveza Rusije Maksim Mitrofanov govorio je o situaciji oko najavljene prijateljske utakmice protiv BiH rekavši da ugovor nije potpisan, no da bi se mogao parafirati nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Prvi čovjek NS-a BiH Vico Zeljković potvrdio je da će konačan stav oko odigravanja utakmice s Rusijom biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora, koja će biti održana 10. listopada.

Ne bude li pristala BiH, Rusi će igrati sa strancima iz svoje lige

“Čisto formalno ugovor nije potpisan, no postoji dogovor s kolegama. Razumijemo da su pod pritiskom. Kažu da će konačnu odluku donijeti 10. listopada. Polazimo od toga da u studenome moramo odigrati dva susreta. Ne dođe li do utakmice s BiH, poduzet ćemo mjere kompenzacije”, rekao je Mitrofanov.

Istovremeno, ruski mediji pišu da bi u slučaju otkazivanja utakmice s BiH njihova reprezentacija mogla igrati s reprezentacijom legionara ruske Premier lige. Riječ je o strancima koji igraju u njihovom domaćem prvenstvu, a među njima su respektabilna imena kao što su Malcom, Claudinho, Wendel, Promes, Noboa… Podsjetimo, prije dva dana Rusija je odigrala prvu međunarodnu utakmicu od studenoga prošle godine, kad je izgubila u Splitu od Hrvatske 1:0, te prvu od invazije na Ukrajinu. Bila je to utakmica protiv Kirgistana, u kojoj su Rusi slavili 2:1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.