DIJELU španjolske nogometne javnosti ne sviđa se proslava golova Viniciusa Juniora (22). Realov ofenzivac golove slavi plesom, što je karakteristično za nemali broj južnoameričkih nogometaša. Viniciusa je posebno kritizirao Pedro Castro, predsjednik Udruge španjolskih agenata.

“Ako zabijete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom (platforma za plesače u Riju, op.a). Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun”, rekao je u emisiji El Chiringuito. Nakon što je čuo riječ “majmun”, voditelj je prekinuo njegov govor i rekao mu: “Ne možete tako zvati ljude, nemojte to više raditi.” Sada se oglasio i Real Madrid.

Priopćenje Reala

“Real Madrid osuđuje sve rasističke i ksenofobne ispade u svijetu nogometa i sporta, ali i u životu općenito, a posebno osuđujemo komentare koji su u posljednjih nekoliko sati upućeni našem nogometašu Viniciusu Junioru. Real Madrid želi pokazati ljubav koju gaji prema Viniciusu Junioru, nogometašu koji razumije da je jedini stav prema nogometu onaj baziran na radosti, poštovanju i sportskom ponašanju.

Nogomet je najglobalniji sport koji postoji i mora biti primjer kada su u pitanju vrijednosti suživota. Klub je dao ovlasti našim odvjetnicima da pokrenu pravne postupke prema svima koji rasističkim ispadima vrijeđaju naše igrače”, naveli su iz Real Madrida.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.