Predsjednik Chelseaja Todd Boehly zatražio je od sada već bivšega trenera londonskog kluba Thomasa Tuchela da igra s 12 nogometaša, prenosi britanski Athletic.

.css-1aocayo{position:relative;width:100%;padding-bottom:100%;border-radius:0;}.css-1aocayo .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}SVEGA SE SKUPILO / Ugledni engleski mediji o Tuchelu: ‘Nije dobio otkaz zbog Dinama, nego 11 godina mlađe žene i Ronalda’

Chelsea je prije tjedan dana otpustio Tuchela nakon poraza od zagrebačkog Dinama u prvom kolu Lige prvaka, a britanski mediji javljaju kako su novi vlasnici Chelseaja predvođeni Boleyem bili nezadovoljni Tuchelovim radom i samo su tražili razlog da ga otpuste.

Tako Athletic donosi priču da je Boehly prilikom predstavljanja svog novog projekta Tuchelu između ostalog predložio stil igre i formaciju po kojoj bi londonski klub trebao biti prepoznatljiv. Britanski mediji prenose da je Boehly tražio od Chelseaja da igra u formaciji 4-4-3, što je 11 igrača u polju, a ukupno 12 na terenu.

‘Previše su se miješali’

Sun ističe da nije riječ o grešci, jer je bilo očito da novi vlasnici londonskog kluba nisu upoznati s nogometom, budući da su Amerikanci. Tom su prilikom Boehly i njegovi suradnici izgubili svaki privid autoriteta pred Tuchelom. Izvori bliski klubu demantirali su ovu informaciju, no oglasio se bivši engleski reprezentativac Rio Ferdinand.

“Priča o formaciji 4-4-3 je istinita. Vlasnici Chelseaja htjeli su se previše miješati u posao trenera, a znalo se da Tuchel to neće podnijeti. Otkaz Tuchela se mogao očekivati”, rekao je Ferdinand .

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.