Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je u ponedjeljak pobjedom nad reprezentacijom Srbije (31-20) osigurala finale na Mediteranskim igrama u Oranu gdje je u srijedu od 15 sati čeka Španjolske, a izbornik Nenad Šoštarić i njegove igračice ističu da je to ostvareno jer su konačno igrali kao ekipa i nadaju se da će protiv Španjolki biti bolje nego u prvoj utakmici u skupini.

“Ovo je pravi primjer utakmice gdje smo igrali sve dogovoreno i takav je na kraju bio i rezultat. Znali smo da ništa ne znači što smo igrali s njima prijateljsku utakmicu, ovo je bila sasvim druga utakmica i veći ulog. Treba pohvaliti sve cure koje su sve dale od sebe sad se treba odmoriti i pokazati da utakmica protiv Španjolske u grupi nije bila naš dan i uzeti to zlato te otići kući s pobjedom”, izjavila je nakon utakmice Tina Barišić.

‘Danas smo igrali kao ekipa’

S njom se slaže i Sara Šenvald.

“Danas smo igrali kao ekipa i odigrale smo odličnu obranu, što se vidi i po primljenih 20 golova. Odigrale smo pametno, spremile se dobro. Preponosne smo na ostvareni rezultat i osvojenu medalju i spremne smo pokazati da je ono protiv Španjolske bio samo loš dan i idemo osvojiti zlato”, nadovezala se Šenvald.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Šoštarić je pohvalio svoje igračice istaknuvši kako su ostvarile izuzetno važnu pobjedu.

‘Dobili smo u njoj novo lijevo krilo u reprezentaciji’

“Ovo je izuzetno važna i značajna pobjeda za hrvatski ženski rukomet, otišli smo na Mediteranske igre s varijantom da ćemo dati sve od sebe i pokušati napraviti što je moguće, međutim sumnjam da je puno ljudi vjerovalo da možemo doći do ovog nivoa do kojeg smo došli, pogotovo jer nam je dosta igračica otkazalo”, rekao je Šoštarić dodavši kako je jako ponosan na igračice koje su se iskazale u Oranu.

Upravo se čita

Upravo se čita

“Izuzetno mi je drago da su posao ovdje napravile Antonija Tucaković na golu i Lana Jarak koja se vratila nakon ozljede i koja je čitav je turnir odigrala u prvoj postavi, pokazala veliku borbenost i veliko srce. Dobili smo u njoj novo lijevo krilo u reprezentaciji”, kazao je hrvatski izbornik koji ističe kako su svi sretni jer je osvojena minimalno srebrna medalja na Mediteranskim igrama.

Dva dana odmora do finala

“U ovom trenutku možemo reći da smo sretni i zadovoljni jer smo osvojili minimalno srebrnu medalju. Izuzetna je stvar nastavak nivoa koji je počeo s osvajanjem srebra na EP prije tri godine: To nas čini sretnima i ponosnima i tjera nas da radimo što više i više i što bolje. I nadam se da će netko iza nas to vidjeti i uložiti u ove cure”, zaključio je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale rukometašica na Mediteranskim igrama u Oranu igra se u srijedu u 15 sati.

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.