Hrvatska rukometna reprezentacija je saznala sve protivnike u skupini G svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Kauboji su 02. srpnja ove godine nakon ždrijeba saznali da će igrati protiv prvaka Afrike i trećeplasiranoga sa istog prvenstva. Prvenstvo Afrike je jučer završilo, te smo saznali da se Hrvatskoj priključuju Egipat i Maroko.

Hrvatska javnost je očekivala Egipat zbog uloge domaćina i favorita, ali trećeplasirana reprezentacija Afrike je ipak iznenađenje. Izbornik Hrvoje Horvat se pribojavao da bi tu mogao doći Tunis ili Alžir na to mjesto, no međutim Maroko se čini kao lakši suparnik. Prvu utakmicu na prvenstvu igramo protiv Egipta, nominalno najtežeg suparnika u grupi. Egipćani igraju brz i moderan rukomet što su pokazali u finalu protiv Zelenoortskih Otoka, reprezentacije koja se prošli morala povući sa Svjetskog prvenstva 2021. zbog covida.

Naši rukometaši imaju veliku priliku za ostvariti veći uspjeh na ovom natjecanju. Prve tri reprezentacije iz grupe prolaze u glavnu rundu gdje će se Kauboji križati sa svjetskim prvakom Danskom, Tunisom i Belgijom.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.