DINAMO i Hajduk će u subotu 9. srpnja na Maksimiru odmjeriti snage u utakmici SuperSport Superkupa te tako borbom za trofej otvoriti novu sezonu. Prošli derbi odigran je na istom mjestu prije samo 46 dana i nije imao rezultatski ulog, a obilježili su ga kasniji sukobi policije i gostujućih navijača u kojima je propucano sedmero hajdukovaca. 

Uoči utakmice Superkupa koja je proglašena visokorizičnom trajali su sastanci predstavnika policije, HNS-a te oba kluba na kojima se raspravljalo o budućem Protokolu koji bi trebao propisati pravila ponašanja na dan utakmice, a Dinamo i Hajduk potpisali su ugovor prema kojem je gostima iz Splita pripalo 2500 ulaznica.

Očekuje se veliki priljev navijača Hajduka, a posljednji put jedna od njihovih pritužbi bila je ta što im policija nije omogućila da se putem zaustavljaju, što je u kombinaciji s dugim boravkom oko stadiona značajno otežalo i stvari poput obavljanja bazičnih fizioloških potreba.

Posebna pravila oko transparenta i razglasa

Iz Ravnateljstva policije sada su objavili kako su usuglašena pravila o unosu transparenata, bubnjeva i megafona na sjevernu i južnu tribinu, ali njihove pojedinosti nisu otkrili. Za razliku od prošlog derbija, unaprijed je objavljena informacija o stajalištima namijenjenima navijačima Hajduka:

“Za stajališta su određene sljedeće lokacije: odmorište Nadin, odmorište Janjče i odmorište Dobra. Po dolasku na NP Lučko bit će formirane kolone te će se navijače organizirano prepratiti do stadiona. Gostujući navijači koji organizirano putuju vlakom imaju organiziran vagon – restoran u kojem se prodaje jelo i piće.”  
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.