TIJEKOM prve utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige između Hajduka i portugalske Vitorije Torcida je, baš kako je i najavila, priredila spektakularnu koreografiju. Još jutros je Torcida na svom službenom Facebooku objavila naputke svojim članovima i svim navijačima koji su se večeras pojavili na krcatom Poljudu.

Odmah na početku Torcida je izvjesila ogroman transparent na kojem je pisalo ”Eureka”, da bi se odmah potom poruka pretvorila u: ”Perpetuum mobile possible est” (lat.: neprestano pokretljivo je moguće) uz plave i crvene krugove, koji simboliziralu Newtonovo njihalo.

Perpettum mobile znači zamišljeni stroj koji se može beskonačno dugo kretati ne trošeći energiju i pritom može još obavljati koristan mehanički rad. Prema svim zakonima fizike taj je stroj nemoguć, no za Torcidu ti zakoni ne vrijede. Prema ovoj poruci, oni su Hajdukov Perpettum mobile.

Torcidine upute gledateljima

Priopćenje Torcide prenosimo u cijelosti:

“Danas utakmicu 3. pretkola protiv portugalske Vitorije otvaramo sa spektakularnom koreografijom. Molimo sve navijače Hajduka koji dolaze na tribinu Sjever da dođu u bijelim majicama minimalno 2 sata prije početka utakmice. Također, na svim ulazima Sjevera nalazit će se kutije za donacije.
Izvedba same koreografije se ovoga puta razlikuje od onoga na što ste inače navikli pa vas stoga molimo da pažljivo pročitate sljedeće upute i slušate upute na samom stadionu: 

– Najvažnije što morate znati je da će na pojedinim sektorima biti izmjena kartona tj. na nekim će sjedalicama biti 2 kartona dok će na ostalima biti po 1! 

– Na sjedalicama koje imaju dva kartona, prvo se diže karton koji nije označen brojem, a na znak sa štange dižete karton na kojem piše broj 2! 

– Sjedalice koje imaju samo jedan karton za vrijeme izvedbe cijele koreografije mora biti u rukama u zraku!”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.