SUDAC John Scully doživio je srčani udar na drugoj utakmici doigravanja košarkaške lige u New Yorku između Jamestown Jackalsa i Toledo Glass Cityja. Scully se srušio krajem prve četvrtine. Pomogao mu je Myles Copeland, košarkaš Toleda koji inače radi kao vatrogasac.

“S klupe sam vidio kako se sudac srušio. Proradili su mu instinkti. Opipao sam puls i provjerio diše li. Kako pulsa nije bilo, počeo sam s oživljavanjem, za koje sam prošao obuku”, rekao je Copeland za Post Journal. “Radim kao vatrogasac, dok košarku igram u slobodno vrijeme. Lijepo je spojiti te aktivnosti i nekome spasiti život”, dodao je.

“Vjerojatno nije, ali nadam se da je zadnji put da sam nekoga oživljavao. Hvala svima koji su mi pomogli”, dodao je Copeland. Scully je prevezen u bolnicu, nakon čega se utakmica nastavila. “Viđam užasne stvari koje ne možete ni zamisliti. No morate ih zaboraviti i ići dalje.”

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO SE DOGODILO NA UTAKMICI JACKALSA I GLASS CITYJA

“Čuo sam se s njegovom obitelji. Zahvaljuju mi što sam ga spasio. Kažu da je stabilno. Nadam se da će se dobro oporaviti”, zaključio je Copeland. Toledo je pobijedio rezultatom 96:93, izborivši treću utakmicu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.