NAKON očajnog početka sezone Brooklyn Netsi se dižu i sa šest pobjeda u zadnjih devet utakmica popravili su omjer na 8-9. Osim Kevina Duranta, koji je s prosjekom od 30.4 poena peti strijelac lige, jedan od najpouzdanijih igrača Netsa ove sezone je Japanac Yuta Watanabe, koji predvodi cijeli NBA u postotku šuta za tricu.

U svojoj petoj sezoni 28-godišnji japanski reprezentativac u prosjeku postiže 8.1 poen za 18 minuta igre. Iako ne djeluje puno, on je jedan od osam igrača Netsa koji postižu između osam i 11 poena, ali ističe se fenomenalnom učinkovitošću šuta iz daljine od 57.1%, što znači da mu u prosjeku uđe četiri od sedam lopti.

S 12.5 na 57%

Sezona je još mlada, uzorak od 42 šuta je malen i taj će postotak zasigurno pasti, ali pokazatelj je ne samo odlične forme nego i ogromnog napretka koji je Watanabe ostvario od dolaska u NBA 2018. godine. U svojoj prvoj sezoni pogodio je samo 12.5% trica. I taj je postotak varljiv jer je Watanabe u svoje prve dvije sezone u Memphisu ukupno ispucao 24 trice, skoro dvostruko manje nego u prvih 14 utakmica ove sezone.

Ali pravi napredak vidi se u samoj tehnici šuta. Ova paralelna snimka pokazuje njegov šut s posljednje utakmice u usporedbi s prvim koji je uputio u NBA karijeri. I laiku je jasno vidljiv puno brži izbačaj i pravilniji luk lopte. 

Nakon dvije sezone u Memphisu Watanabe je prešao u Toronto, gdje je iduće dvije sezone igrao više, ali nije se izborio za novi ugovor, pa je proteklog ljeta kao slobodan igrač potpisao za Netse, u kojima se pokazuje kao jedina svijetla točka kluba u vjerojatno najkaotičnijoj godini njegova postojanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.