BOJAN BOGDANOVIĆ već je mjesecima na odlasku iz Utah Jazza, koji je krenuo u rekonstrukciju momčadi i razmijenio najveće zvijezde Donovana Mitchella i Rudyja Goberta te obrambenog asa Roycea O’Nealea. Prema uglednom ESPN-ovom novinaru Brianu Windhorstu, hrvatski bi se reprezentativac mogao preseliti u Phoenix Sunse.

“Sunsi su vrlo aktivni u pregovorima posljednjih tjedana, a mnogo ih je temeljeno na Jaeu Crowderu. Ne znam hoće li ga uspjeti trejdati prije početka sezone, ali mislim da im neće smetati ni ako u zamjenu dobiju veći ugovor. Ne bi me iznenadilo da pokušaju dovesti Bojana Bogdanovića, koji je na tržištu”, rekao je Windhorst.

Problem je u tome što Bogdanović u sljedećoj sezoni, posljednjoj četverogodišnjeg ugovora, treba zaraditi 19.5 milijuna dolara, a Crowder gotovo upola manje (10.2 milijuna). Da bi razmjena bila po pravilima salary capa, Sunsi bi u Utu morali poslati još barem pet milijuna vrijednosti ugovora.

Sunsi bi Bogdanovića spojili sa Šarićem

Ako bi Sunsi u razmjenu s Crowderom dodali i Darija Šarića, njihove plaće bi se gotovo savršeno poklapale s Bogdanovićevom, no navodno su pregovori ta dva kluba ranije ovog ljeta propali baš zato što se Sunsi nisu željeli odreći Šibenčanina. Dakle, ako Bogdanović završi u Phoenixu, vjerojatno će s kolegom iz reprezentacije postati suigrač i na klupskoj razini.

Ovog su ljeta u pregovorima oko Bogdanovića bili i LA Lakersi, a spominjalo ga se i u kontekstu dolaska u Dallas kod Luke Dončića, kao i u Toronto, ali ta glasina nije realna jer Raptorsi na toj poziciji okupljaju samo vrhunske atlete i defenzivce. Jazzu je najvažnije da u razmjeni za Bogdanovića dobije budući izbor prve runde drafta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.