CLUB BRUGGE je sinoć u 1. kolu skupine B Lige prvaka pobijedio Leverkusen 1:0 golom Sylle u 42. minuti te nakon prvoga kola dijeli prvo mjesto na tablici s Atleticom, koji je s 2:1 bio bolji od Porta u ludoj utakmici s tri gola u sudačkoj nadoknadi.  

Leverkusen je u drugom poluvremenu stiskao i tražio izjednačenje te je do njega, činilo se, stigao u 73. minuti, kad je Schick glavom pogodio za 1:1. No gol je ubrzo poništen zbog zaleđa Jonathana Taha, koji je bio u skoku sa Schickom, i to zbog nekoliko milimetara.

Gol je poništio novi poluautomatski sustav (SAOT) koji je uveden kako bi provjere oko zaleđa trajale kraće i izazivale što manje nedoumica. SAOT je utvrdio da je Tah bio u zaleđu za doslovno nekoliko milimetara, pa se može reći da mu je u zaleđu bio mali nožni prst.

Senzor unutar lopte šalje podatke 500 puta u sekundi, omogućujući precizno otkrivanje točke udarca za odluke o zaleđu. Linije se ne povlače na temelju zamrzavanja televizijske snimke, nego prema 3D modelima. Novi sustav trebao bi skratiti prosječno vrijeme potrebno za donošenje odluke o zaleđu sa 70 na 25 sekundi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.