NAKON što je sa svojim Golden State Warriorsima osvojio četvrti naslov NBA prvaka te nagradu “Bill Russell” za najkorisnijeg igrača finalne serije protiv Boston Celticsa, Stephen Curry je saznao i da će u kolovozu Sveučilište Davidson umiroviti dres s brojem 30, koji je nosio od 2006. do 2009., prije odlaska u NBA ligu.

Svečanost će biti održana 31. kolovoza, a Curry će tom prigodom biti uvršten u sportsku Kuću slavnih sveučilišta Davidson i primiti diplomu koju je zaradio obranivši u svibnju ove godine diplomski rad iz područja sociologije. Diplomu je trebao primiti u lipnju, ali zbog nastupa u NBA finalu nije mogao nazočiti svečanosti.

Uvjet za priznanje bila je diploma

Završetak studija bio je uvjet da fakultet oda priznanje svom nedvojbeno najboljem sportašu u povijesti. Prije Curryjevog umirovljeni su dresovi šestorice bivših košarkaša u ovoj privatnoj umjetničkoj školi, ali broj 30 je prvi koji više nitko na Davidsonu neće imati pravo nositi.

Sveučilište koje se nalazi u Sjevernoj Karolini nije imalo većih sportskih uspjeha, a košarkaška momčad, za vrijeme dok je u njoj igrao Steph Curry, tri godine zaredom izborila je nastup među 64 najbolje NCAA ekipe, ostvarivši najbolji rezultat 2008., kad su u utakmici za plasman na Final Four Wildcatsi poraženi od Sveučilišta Kansas (57:59).

Curry je najbolji strijelac u povijesti Davidsona, a drži i rekorde s najviše pogođenih trica, najviše slobodnih bacanja i šutova iz igre te najviše ukradenih lopti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.