NEDUGO nakon što je Bjelica preuzeo Osijek u klub je stigao i Damjan Bohar, tada 28-godišnji krilni napadač i povremeni slovenski reprezentativac. Doveden je na Bjeličino inzistiranje iz poljskog Zaglebieja za 850 tisuća eura i, tada su tako pisali Poljaci, preko 300 tisuća eura godišnje plaće.

Poljski su mediji spominjali kako su za Bohara bili zainteresirani i njihovi najbolji klubovi, poput Legije i Lecha. No, za Damjana nije bilo dvojbe: “Igrač ima ‘ponude’ i prave ponude, to je ona ključna razlika. Osijek je bio jedina prava ponuda i kada sam se čuo s gospodinom Bjelicom, dao sam ljudima u Lubinu do znanja da želim otići te nijednog trenutka nisam dvojio. Posebno je trener bio razlog zbog kojeg sam se odlučio za ovaj klub”, rekao je tada Bohar.

Ozbiljan gubitak za Osijek

Bjelica ga je tada najavio kao igrača na kojem je inzistirao te kao napadača koji će Osijeku donijeti 10-15 golova po sezoni. Ipak, kada se danas pogleda njegov učinak, jasno je da za prilike Osijeka skupo plaćeni Bohar nije ispunio očekivanja.

Bohar je u dvije sezone uspio zabiti 11 golova i na to dodati pet asistencija, što je učinak daleko ispod očekivanja. Ne samo da nije donio golove, već će sada svojim povratkom u Zaglebie, koji je samo pitanje dana, konačna računica njegovog dolaska u Osijek biti vrlo negativna.

Naime, Osijek ga je doveo za ranije spomenutih 850 tisuća eura i preko 300 tisuća eura godišnje plaće, a sada ga je u Zaglebie pustio za samo 200 tisuća eura, što znači da je klub na Boharu izgubio 650 tisuća uloženih eura. Nije osobito problematično kad klub izgubi novac na igraču kojeg dovede s 28 godina, a prodaje s gotovo 31, ali svakako nije pozitivno kada je gubitak toliko velik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.