Hrvatski rukometni savez je definirao sustav i raspored natjecanja u sezoni koja je pred nama. Ždrijeb prvog dijela sezone je ligu podijelio na dva dijela te će u skupini A igrati Nexe, Gorica, Varaždin, Dubrava, Zamet, Rudar, Ribola iz Kaštela te Metković Mehanika. U drugoj grupi će nastupati PPD Zagreb, Sesvete, Poreč, Bjelovar, Trogir, Moslavina, Osijek i Križevci.

Ovakav raspored nameće zaključak kako se Nexe i PPD Zagreb neće susresti u prvom dijelu sezone već tek u Ligi za prvaka kao što je to bio slučaj prošle godine. S obzirom na to da je upitno odigravanje SEHA lige u ovoj sezoni postoji mogućnost da će našim predstavnicima u Europi nedostajati jakih utakmica, ali će kontinentalne izazove zasigurno dočekati odmorniji nego prijašnjih godina.

Podsjetimo, prošle su sezone Nexe i Zagreb igrali pet utakmica. Četiri su odigrane u prvenstvu, a jedna u kupu. Nexe je pobijedio u prvom prvenstvenom susretu dok su preostala četiri zajedno s trofejima otišli Zagrebu. Zanimljivo je da su čak četiri od pet dvoboja odigrani u svibnju u razmaku od samo 18 dana.

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.