AKTUALNI NBA doprvaci Boston Celticsi suspendirali su svog glavnog trenera Imea Udoku (45) na čitavu sezonu 2022./2023. zbog “kršenja klupske politike”.

Udoka je imao “neprikladan intimni odnos” s članicom klupskog osoblja, što se protivi klupskom kodeksu ponašanja iako je odnos bio obostrano dobrovoljan. Iz Celticsa su dodali kako će o Udokinoj budućnosti u klubu nakon sljedeće sezone biti odlučivano kasnije. Ulogu prvog trenera tako će preuzeti dosadašnji Udokin pomoćnik Joe Mazzulla.

“Ispričavam se igračima, navijačima i čitavoj organizaciji Celticsa, kao i svojoj obitelji, što sam ih iznevjerio. Žao mi je što sam momčad doveo u ovako tešku situaciju te prihvaćam odluku kluba”, objavio je Udoka.

Nakon prosječne igračke karijere Udoka je prvo kao pomoćni trener radio u San Antoniju, Philadelphiji i Brooklynu, dok mu je prošla sezona bila premijerna na poziciji prvog trenera Bostona. Sjajno je odradio tu prvu godinu te je doveo Boston sve do velikog finala, u kojem su Celticsi vodili 2:1 protiv Golden Statea, ali su potom izgubili borbu za NBA prsten, nakon što su tri utakmice u nizu dobili igrači Golden Statea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.