HRVATSKA košarkaška reprezentacija od 18:30 u Varšavi igra prvu utakmicu pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. Tri dana kasnije Hrvatska će igrati protiv Švicarske, a oba susreta osim rezultatskog imperativa poslužit će kao sjajna priprema za EP koji počinje početkom rujna.

Nakon katastrofalnih kvalifikacija za SP 2023. na koje se Hrvatska nije plasirala, Savez je raspustio Stručni savjet na čelu s Dinom Rađom, a momčad koju vodi Damir Mulaomerović sad će biti značajno jača nego ona koja je u lipnju doživjela debakl od Finske i Slovenije.

U kadar se vraćaju Dario Šarić i Kruno Simon, a nakon dugo vremena reprezentacija je dobila novog stranca. Amerikanac Jaleen Smith se pokazao kao jako dobro pojačanje u pripremnim utakmicama, a u tim susretima Hrvatska je svladala Bugarsku i Mađarsku te pretrpjela poraze od Češke i Slovenije.

Na papiru hrvatska reprezentacija ovako moćno već dugo nije izgledala. Uz sve ono najbolje iz NBA-a i Europe tu je i novi naturalizirani razigravač, koji se čini najbolji koje je Hrvatska do sada imala.

U najavi utakmice trener Mulaomerović poziva na oprez protiv Poljaka. Apsolutno se slažemo jer se radi o vrlo neugodnoj i dobro uigranoj ekipi, koja je tijekom priprema uspjela nadjačati Tursku i Gruziju. Ipak, Hrvatska ima puno bolju individualnu kvalitetu, ali i nadu da na Eurobasketu napokon može napraviti dobar rezultat nakon 2013. kad je bila četvrta.

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.