DISCIPLINSKI sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 6. kola. Hajduk je dobio najveću kaznu zbog korištenja pirotehnike na Poljudu tijekom utakmice sa Lokomotivom. Kažnjen je i Dinamo te Rijeka i Istra. 

Hajduku 17.000 kuna kazne

“HNK Hajduk kažnjen je sa 17.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk – Lokomotiva. Domaći navijači, pripadnici Torcide, na sjevernoj tribini zapalili su u 61. minuti 25 baklji koje su izgorjele na tribini.

Zapaljena je jedna bljeskalica, jedna dimna bomba i bačen jedan topovski udar te je zbog dima nastupio kratak prekid igre od 50 sekundi. Sve navedeno je izgorjelo na tribini. Tijekom utakmice zapaljene su još tri baklje koje su dogorjele na tribini”, 

Dinamo kažnjen s 8.000 kuna

GNK Dinamo kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo – Osijek. Domaća navijačka skupina, BBB, koja je bila smještena na sjevernoj tribini (cca 1000) je u 26. minuti utakmice zapalila jednu dimnu bombu plave boje koja je sagorjela na tribini.

U 70. minuti utakmice zapaljeno je 11 baklji i jedna bljeskalica, od čega su četiri baklje bačene u teren za igru, zbog čega je glavni sudac utakmice istu morao prekinuti, a prekid je trajao minutu i pol. U 77. minuti utakmice zapaljena je jedna dimna bomba plave boje koja je sagorjela na tribini.

Rijeci 6.000 kuna, Istri 5.000

HNK Rijeka kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 – Rijeka. Gostujuća navijačka skupina, Armada, smještena na južnoj tribini (482 pripadnika), u 31. i 36. minuti pali po jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje, te od 60. do 63. minute pali tri baklje i jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje, a sve je dogorjelo na istoj tribini. U 88. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini.

NK Istra 1961 kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 – Rijeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.