DIRK NOWITZKI, za mnoge najbolji europski košarkaš koji je ikad igrao u NBA ligi, priznao je da su mu godine košarke na najvišoj razini narušile zdravlje te da danas osjeća posljedice duge karijere. Zdravlje mu je narušeno i siguran je da bi sve bilo drugačije da je skratio karijeru zbog koje sad ne može živjeti normalnim životom.

Nowitzki se umirovio 2019. godine nakon 21 sezone s Dallas Mavericksima u NBA ligi. Jednako toliko dugo igrali su Robert Parish, Kevin Willis i Kevin Garnet, a tek je Vince Carter ostao sezonu duže. Danas se Nowitzki zbog toga kaje jer osjeća bolne posljedice.

“Neprestano razmišljam i mislim si da te posljednje dvije godine u NBA ligi nisu bile vrijedne toga. Da, bilo je tu briljantnih trenutaka, ali momčadi nije išlo najbolje, a i realnost je ta da sam se jedva kretao”, rekao je Nowitzki, s 31.560 koševa šesti igrač na listi najboljih strijelaca najjače košarkaške lige.

“Da sam se umirovio dvije godine ranije, siguran sam da bih se sad mogao bolje kretati. Mogao bih katkad i zaigrati nogomet s djecom. Sada niti to ne mogu. Ne mogu igrati niti tenis jer se ne mogu kretati kako je to Bog zamislio. Teško je. To je sjajan sport, pokušavam ga igrati dvaput tjedno, ali gotovo da se ne mogu kretati. Uglavnom igram parove, udarim koji forehand s osnovne linije i to je uglavnom to”, dodao je prvak s Mavericksima iz 2011. godine.       

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.