Nogometaši Premier League neće više kleknuti na jedno koljeno prije početka svake utakmice čime su izražavali solidarnost u borbi protiv rasizma, nego će to napraviti “u značajnim trenucima”, objavili su u srijedu kapetani momčadi engleske Premier League.

.css-1aocayo{position:relative;width:100%;padding-bottom:100%;border-radius:0;}.css-1aocayo .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}VELIKI KORAK U KARIJERI / Senzacionalne vijesti iz Engleske: Hrvatski trener koji je karijeru ‘počeo’ na blogu priključuje se premierligašu

“Odlučili smo birati važne trenutke u sezoni koje bismo obilježili klečanjem kako bismo istaknuli koliko smo ujedinjeni protiv svih oblika rasizma i čineći to nastavit ćemo iskazivati solidarnost za ostvarivanje zajedničkog cilja”, navodi se u njihovom priopćenju.

“Ostajemo odlučni u tome da se iskorijene sve rasne predrasude i da se stvori inkluzivno društvo koje gaji poštovanje i jednakost izgleda za sve”, dodaju kapetani.

Na prvoj i zadnjoj utakmici

Nogometaši Premier League su uveli običaj da kleknu prije početka svake utakmice nakon što je u SAD-u 2020. Afroamerikanca Georgea Floyda ubio bijeli policajac.

Nogometaši i engleskom prvenstvu će tako kleknuti na prvoj i na zadnjoj utakmici prvenstva i prije početka utakmica u okviru kampanje “Nema mjesta za rasizam”.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.