DINAMO je u derbiju petog kola Supersport HNL-a na Maksimiru s uvjerljivih 4:1 svladao Hajduk pogocima Martina Baturine, Arijana Ademija, Amera Gojaka i Mislava Oršića. Zagrebačka ekipa do slavlja je došla preokretom, nakon što je Hajduk unatoč dominaciji Dinama krajem prvog dijela poveo prekrasnim pogotkom Janija Atanasova. Utakmicu je za Index komentirao Dragan Blatnjak, nekadašnji igrač Hajduka, Zadra i Osijeka. 

Dinamo je zasluženi pobjednik, ništa mu se ne može oduzeti i treba mu čestitati. Hajduk nije djelovao dobro i raspoloženo kao što je bio u europskim utakmicama. Hajduk je trebao igrati hrabrije i pokušati pritisnuti Dinamo, djelovalo je kao da nije imao energije parirati Dinamu.

To se vidjelo i kod golova, nije bilo povratne trke, linije su se raspadale, Dinamovi igrači ostajali su sami na 16 metara. Hajduk jednostavno nije bio na nivou na kojem je bio u posljednje vrijeme i zato je Dinamo, koji također nije bio spektakularan, relativno rutinski došao pobjede. 

Zašto je Dambrauskas odmarao igrače?

Ne znam zašto je Dambrauskas odmarao neke igrače pa ih uveo na početku drugog poluvremena. Mislim da je bilo dovoljno vremena da se odmore od Vitorije. Igrači žive za utakmice poput derbija i mislim da tu treba uvijek izlaziti u najboljem sastavu. 

Hajdukova promjena formacije u ovoj utakmici se također čini bespotrebna. Nisu igrali s četvoricom u zadnjoj liniji kao uvijek, nego s trojicom. To nije funkcioniralo, nije bilo izlazaka iz prve trećine kao inače u 4-2-3-1. Nakon izmjena Hajduk je uspostavio ritam, ali bilo je prekasno. 

Baturina bi mogao nadmašiti oca, Hajduk treba istrpjeti Biuka

Baturina zaslužuje da ga se izdvoji među dinamovcima. Još uvijek je “samo” talent, ali dokazuje da je sposoban rješavati velike utakmice. Nije slučajno Dinamo baš njemu dao desetku. Ako ga zaobiđu ozljede, razvit će se u izuzetno kvalitetnog igrača.

Sve češće potvrđuje kvalitetu i odigrati vrhunski derbi s 19 godina je velika stvar. Daj Bože da jednog dana bude i desetka reprezentacije, želim mu svu sreću. Donekle podsjeća na oca, od kojeg je očito povukao osjećaj za gol iako je Mate više igrao kao napadač. Martinu ne treba stvarati previše pritiska, ali mislim da bi sin tu mogao nadmašiti oca i napraviti još bolju karijeru.

S druge strane, drago mi je što se diže i Biuk. Hajduk ga treba istrpjeti i kad ne igra kako treba, a u europskim utakmica mi se jako dopao. Takvi igrači trebaju biti u fokusu kluba i dobiti povjerenje. Na njima se može puno dobiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.